Uzrok vecine savremenih bolesti je  hrana koju jedemo. Nepravilna ishrana i lose kombinovanje namirnica lose uticu na duhovno i fizicko stanje coveka. Za normalno funkcionisanje organizma potrebno je unositi ugljene hidrate, proteine, masti, vitamine, vodu. Osnovne namirnice u kojima se oni nalaze su:

  • Voce i povrce
  • Mleko i mlecni proizvodi
  • Mahunarke
  • Hleb i zitarice.

 U nekorisne, a mozemo slobodno reci i stetne namirnice spadaju sva slatka gazirana pica (najvise coca-cola), cips i svi vestacki slatkisi i grickalice.

Veliki deo problema je u prekomernom uzimanju masti, secera i soli, nedovoljnom posvecivanju paznje u pripremi hrane, neznanje o neophodnosti uosenja sirove hrane, posebno voca i povrca, zatim u konzumiranju belog umesto integralnog brasna i belog umesto zutog secera i nedovoljnom koriscenju semenki (oraha, badema, lesnika, suncokreta, susama). 

Probajte da promenite nacin zivota i ishrane. U pocetku moze biti tesko, ali ako se potrudimo, kao rezultat ce doci zdravlje, a slozicete se, to je ono za sta treba da se borimo, jer bez zdravlje nema volje i nade, a upravo one su nam pokretaci za sve sto radimo.