Igra je vrlo bitna za psihofizicki razvoj deteta. Kroz igru deca uce i usvajaju nova znanja i vestine. Shvataju da neke stvari moraju da dele, da rade u grupi i samostalno i da je svako ravnopravni clan. Igra nije samo zabava, vec je to njihov svakodnevni posao. Deca kroz igru resavaju probleme, sticu samopouzdanje, uce o svetu u kome zive i ojacavaju fizicki.

Igra koju deca jako vole je izmedju dve vatre: 

Igra se u dve grupe i svaka ima svog kapitena. Kapiteni su ti koji sa nalaze na zaglavljima. Glavni rekvizit nam je lopta. Odredimo velicinu terena i tu su obe ekipe izmesane. Kapiteni gadjaju loptom sa ciljem da pogode sto vise igraca iz suprotne ekipe ne bi li ih sto vise ispalo. Oni koji ostanu na terenu su pobednici (treba da ostanu samo clanovi jedne ekipe).

Ovakve vrste igara su ujedno i vezba za decu, jer je bitno podsticati ih da se sto vise krecu i da budu aktivna. 

Decu treba pustiti da se igraju na svoj nacin i da sama odredjuju pravila, a ne da im ih namecemo. Ponekad ih je potrebno uputiti , ali ne i raditi umesto njih. Vazno je da sama isprobaju neke stavri, jer ce samo tako uciti, sto ce im pomoci da samostalno misle i resavaju probleme.