Uvek me je zanimalo sta je sve to potrebno da bi ljudi u danasnje vreme vodili koliko - toliko neku vrstu zdravog zivota.Sta je sve potrebno da kazemo da neko zivi zdravo?
     Danasnjica u kojoj zivimo, odnosno brz tempo zivota uticu u svakom smislu na covekovo zdravlje i pogadjaju svakog od nas. 
 
 
Koliko je bitna fizicka aktivnost? 
 
Ne znam hocete li se sloziti samnom, ali smatram da je fizicka aktivnost veoma bitan, cak sta vise i presudan faktor u vodjenju zdravog zivota. Evo npr. ako se vratimo u neki raniji period, nase detinjstvo i uporedimo samo ono cime smo se mi igrali, a sta u danasnje vreme deca rade, mozemo u startu da vidimo razliku. Ma znali smo kako da iskoristimo svaki trenutak. Bilo je tu raznih igara: zmurke, izmedju dve vatre,fudbal, preskakanje lastisa i mnoge druge. Bilo nam je bitno druzenje. Danas deca dosta vremena provode ispred racunara igrajuci razne igrice satima i satima. Da se razumemo, nemam nista protiv da deca koriste racunare, da nesto nauce, pa i da igraju neke igrice. Ne ako to ne prelazi granice. A sta je to granica? Pa kao sto rekoh, dugocasovno gledanje u ekran, pe onda dolazi do preskakanja obroka "Nisam gladan" i slicne stvari. Zatim " Evo samo malo da zavrsim nivo" i mnoge druge izgovore mozemo cuti.
 
Evo recimo, prosli vikend sam obisla neku rodbinu koju dugo nisam videla i moja sestrica od set godina mi prica kako ima drugare na facebook-u. Mozete li da verujete? Naucila je da cita i pise i glavna zanimacija je dopisivanje sa drugarima. U redu, pametno dete, ali gde je tu fizicka aktivnost koja je za decu u tom periodu preko potrebna?