Zasto je med bitan u nasoj ishrani?
Med je idealan izvor energije. Kada nam opadne koncentracija, ne moramo potegnuti za cokoladicom, med nam takodje moze pomoci, a daleko je zdraviji. Bitan je nacin njegovog uzimanja i tu bi trebalo postovati neka pravila:
- Uzima se drvenom ili plasticnom kasicicom, nikako metalnom zbog oksidacije.
- Najbolje ga je rastvoriti u 3dl tople vode, mleka ili caja da ne bi izgubio hranljive sastojke i polako piti.
- Piti ga na prazan stomak.
- Ako se uzima irektno, treba ga zadzati u ustima, da se polako rastapa, ne odmah progutati i odmah posle toga popiti vodu. To nam je kao da hga nismo ni uzeli. Dokle god je u ustima, ima smisla, jer tako nas organizam uzima najvazije sastojke.
Postoje i razni kokteli od meda za imunitet koji su takodje vrlo bitni. Njihov nacin konzumiranja je malo drugaciji od obicnog meda. Takodje se uzima plasticnom ili drvenom kasicicom ali u jako malim kolicinama. To bi prakticno znacilo 1/7 kasicice, ili, ako vam je lakse kao kada biste drvcetom sibice zahvatili koktel i konzumirali. To neka vam bude mera. Uzima se vise puta u toku dana i obavezno sa rastapa u ustima. Tako daje neki efekat.
09/09/2010, 23:46
Ni slučajno nemojte gutati med odmah jer ga želudac ene može preraditi, držite ga u ustima dok se ne rastopi. I nemojte piti vopdu iza njega, ona uništava sve vrijedno u medu. Jedite ga ujutro i poslije njega nemojte jesti ništa bar tri sata ako želite da organizam iz meda izvuče bar ono osnovno. Nije loše ni utrljavati med u kožu, posebno iza vrata i tako ostaviti osam sati. Ponavljanjem ovoga postupka svakodnevno u trajanju od šest mjeseci poboljšaćete cirkulaciju i osloboditi se neprijatnog daha iz usta.